Podcast Mluvící hlavy

Občasná dávka inspirace na barová a gastronomická témata. Hlavy mluví nejen o tom, co a jak dělají za barovým pultem. Pokud jste nenašli to, co Vás zajímá, napište na michael@mluvicihlavy.cz a my epizodu věnovanou tomuto tématu připravíme.

  • Pop-upy čili Hostovačky #4
    20 minut

    Pop-upy čili Hostovačky #4

    Ve 4pokojích se budou dít věci. Na pop-up neboli hostovačku sem z Prahy přijedou trendy restaurace Kro Kitchen, Big Smokers a Điăn nebo olomoučtí Long Story Short. Proč vlastně v gastronomickém podniku pořádat pop-upy? Jak se pop-upová směna liší od klasické? A koho si pozvat? Odpovídá Daniel Enenkl ze 4pokojů, který všechny zdejší pop-upy zařizuje.

    Poslechnout si
  • Žardán #3
    22 minut

    Žardán #3

    Vždycky si mysleli, že jejich Super Panda Circus nemůže mít, na rozdíl od ostatních barů, letní zahrádku. Že je na to moc specifický a neladilo by to. Ale letošní rok vyvedl barmany Michala Nevrlého a Václava Luštinského z omylu. Jaké to je, přestěhovat se z tajemné a temné Pandy do prosluněného Žardánu na Špilberku?

    Poslechnout si
  • Cesta k vlastnímu pivu #2
    35 minut

    Cesta k vlastnímu pivu #2

    Jaké druh piva nesmí chybět na správné barové pípě? Proč nepít po Jarošovu Plzeň? Jak se stane, že už máte vlastní pivo, ale ještě jste nestihli pojmenovat svůj nomádský pivovar? Pokec s barmany Adamem Křemenákem a Jakubem Kuriálem, autory prvního piva od Lidí z Baru, kteří sní o vlastním kamenném pivovaru.

    Poslechnout si
  • Inovace #1
    36 minut

    Inovace #1

    Inovace. Co to vlastně je? Jak cvrnkne Honzu Vlachynského inspirace do nosu? Čím se zabývají barmani ve Slasti na kreativních sedáncích? Proč je teď vhodná doba na pořízení minipivovaru? A dá se vůbec tohle téma postihnout v jednom jediném podcastovém dílu?

    Poslechnout si